dijous, de març 20, 2014

Sobre la felicitat

El 20 de març és el dia mundial de la felicitat. Per celebrar-ho, llegiu aquesta experiència i comenteu què creieu que diria Stuart Mill al respecte i què en penseu vosaltres. Recordeu referir-vos als comentaris dels companys. (Qüestió suggerida per Laia Fusté).

26 comentaris:

Unknown ha dit...

Mill lo que diría sería que no habían conseguido encontrar el globo con su nombre porque solo habían pensado en si mismos y no en que si todos hubieran colaborado habrían acabado hallándolos, esto basándose en su teoría de que para encontrar la máxima felicidad hay que ayudar a que los otros también la encuentren.
Yo personalmente, en este caso, estoy de acuerdo con Mill, aunque pienso que a veces es bueno ser un poco egoísta y pensar solo en uno mismo.

Anònim ha dit...

Mill basándose en este experimento diría que su teoría de que para encontrar la felicidad primero hay que ayudar a los demás a encontrarla queda más que demostrada ,ya que si en vez de buscar cada uno su globo hubiesen ayudado a los demás a encontrarlo al final del tiempo todos hubiesen tenido su globo ,lo mismo pasa con la felicidad ,si ayudamos a la gente que nos rodea a ser feliz al final ese ambiente de felicidad nos hará ser felices a nosotros también y por lo tanto tendremos una sociedad feliz .Por otra parte desde mi punto de vista el ser humano es un ser egoísta y pienso que para que tenga la máxima felicidad no busca la felicidad de los demás sino su propia felicidad sin importar si salen los demás perjudicados o beneficiados ,solo buscamos nuestros propios beneficios.

Noelia Perez

Rodrigo Averiguaski ha dit...

Pues en este textose cita un ejemplo real en el cual se refleja perfectamente lo que dice Mill(ser feliz es aquello que sucede cuando yo desarollo la mejor parte de mi y la dedico a los demá aportando así un extra a la sociedad).Mirandose cada uno su ombligo nadie consigió su globo(su felicidad), solo cuando todos juntos cooperaron y se dieron a los demás consiguieron su objetivo.

Paola Delgado ha dit...

Este sería un buen ejemplo para explicar lo que nos intenta decir Mill que es: la felicidad no se busca directamente, porque sí quiero la felicidad general quiero mi felicidad.
Mill diría que sí planteamos esta teoría en este experimento tendría el mismo significado, ya que cada persona decidió buscar su globo directamente y no cooperar en la busca de globos de las demás personas que sería lo más adecuado para encontrar su propio globo.

En mi opinión considero que los seres humanos debemos dejar el egoísmo a un lado para hacernos mejores personas.

Andrea Sanchez porque piensas que debemos ser un poco egoístas, si el egoísmo no nos deja ser mejor persona...
y eso de ser un "poco egoísta", o eres egoísta o no lo eres.

Genís Lucas ha dit...

En aquest text, Stuart Mill ens faria un argument sobre que no han pogut trobar els 50 noms en cada globus, a causa de què només han pensat en ells mateixos i no han buscat els globus dels altres. Aquesta anècdota seria un clar exemple, de la teoria de màxima felicitat per a Mill. Doncs, el que diu Mill és que si vols trobar la teva felicitat hauràs de trobar primer la dels altres.

La meva opinió sobre la màxima felicitat i ho he pensat detenidament, doncs he arribat a una conclusió. Quan fèiem una pregunta de com seríem feliços en un futur, no arribàvem a una cap conclusió. Un exemple era si tindríem màxima felicitat amb una família i el nostre treball.
Per això, vaig arribar a la conclusió que la màxima felicitat la decideixes tu i per tant, tu decideixes la teva felicitat.
És una idea bastant radical i potser no acabaré creient-ho així, però podria ser una idea per donar debat.

Anònim ha dit...

Yo estoy de acuerdo con lo que ha dicho Andrea Sanchez, al basarse en la teoría de Mill,"para encontrar la felicidad, hay que ayudar a que los demás la encuentren.."

Pero, yo pienso que la felicidad es mas que eso, ya que para que podemos ayudar a las personas a ser felices o a que encuentren la felicidad, es a través de acciones, de manera que podamos salir en beneficio y ellos también.

Lissett Julca Castillo.

Laia Fusté ha dit...

Jo crec, com tots els meus companys han dit, que aquest es un molt bon exemple per demostrar les teories de Mill, ja que, és molt més senzill trobar la nostra pròpia felicitat essent condicionats pels altres, o procurant la seva pròpia felicitat.

D'altra banda, és molt més senzill que això per demostrar i verificar les seves teories, ja que les podriem trobar al carrer perfectament; al metro o al tren, per exemple, molta gent li cedeix el seu lloc a gent gran o embarassades sense res a canvi, tot i que algunes persones o facin per norma.

Per pròpia experiencia puc assegurar que un gràcies o un somriure de gent anònima dirigida cap a mi, ja em fa sentir millor persona. És tan fàcil fer el dia d'algú més alegre, però si més no, ens costa tant.....

Eugenia Alvarez ha dit...

Estic d'acord amb això últim que ha dit la Laia. Mill comenta en un dels seus textos de l' Utilitarisme el sentiment moral dels individus.

Segons aquest pensament, un dels desitjos naturals és que hi hagi una igualtat entre allò que volem nosaltres, i allò que volen els altres. Per tant, això explicaria la felicitat col·lectiva.

Fent referència a aquest article, mentre busquem només la nostra felicitat no la trobarem mai. En canvi, si busquem també la dels altres, és més probable que trobem la nostra pròpia autosatisfacció i per tant, la felicitat.

Agatha Guerrero ha dit...

Com ja han comentat tots els meus companys anteriorment, aquest experiment és la representació de la teoria de Mill envers la felicitat, així doncs mostren com aquest grup de persones, no aconsegueix trobar el seu globus, que representaria la seva felicitat, per tant segons Mill per tal de trobar la teva felicitat individual, el teu voltant també ho ha de ser, i per tant si vols arribar a la màxima felicitat, has de tenir en compte allò que volen els altres i no només un mateix. En definitiva la felicitat és allò que aconseguim contribuint a la felicitat dels altres. Per tant aquest experiment també confirmaria que la felicitat és un fet social.


Pel que fa la meva opinió personal, és que estic totalment d'acord amb ell, ja que la felicitat no s'aconsegueix sol, sinó amb el món que t'envolta, per tant amb els altres individus, que formen part del teu món.

Nuria Pomares ha dit...

Este texto se refleja mucho a la manera de pensar que tiene Mill ya que para encontrar su propia felicidad, primero tiene que ayudar a los demás a encontrarla, es decir, para el poder ser feliz primero lo tienen que ser los demás.
Aquí tenemos un ejemplo muy claro, el del globo; nos muestra muy claramente que entre todos si que podemos encontrar la felicidad.
Personalmente, estoy totalmente de acuerdo con Mill.
Ser feliz es eso que pasa cuando desarrollo la mejor parte de mi y la dedico a los otros.

Anna ha dit...

com molt be han dit els meus companys, aquest text representa molt be el que pensa Mill, ja que segons ell per trobar la nostra felicitat hem d'ajudar als demes a trobar-la.

A traves de l'experiment dels globos hem pogut comprobar la teoria de Mill ja que al principi la gent es va preocupar de trobar el seu nom quan en veritat, podien haver ajudat als demes cridant el nom en veu alta. Finalment aconsegueixen assolir l'objectiu quan tots cooperen i s'ajuden.

Xavi Guirao ha dit...

Aquesta "experiència" que van viure les persones que la van fer crec que és una bona manera per entendre millor el que Mill ens volia dir sobre la felicitat.

La tasca consistia en trobar el globo el qual contingués el teu nom, i si busques per tu mateix, sent egoísta, és a dir, el globo que conté el teu nom, al haver-hi tants segurament no el trobaràs, en canvi si totes les persones van ajudant-se entre elles per trobar els noms dels companys, és molt més probable que tothom acabi amb el globo que conté el seu nom, i per això a la vida hem d'aplicar el mateix, intentar ajudar i fer feliços a les altres persones avans que nosaltres, que quan haguem fet el primer ja vindrà la nostra felicitat.

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo con mis compañeros. Mill lo que diría es que para encontrar la felicidad propia lo primero es buscar la felicidad colectiva, encontrando al final la felicidad en su esencial.

Seguramente si todavía estuviera vivo el mismo podría utilizar esta experiencia para argumentar su teoría, y es que nada mejor para conseguir algo que colaborar en sincronía con los otros.

Anònim ha dit...

Aquest experiment es perfecta pero explicar la teoria de Mill on diu que per trobar la felicitat individual nomes ho pots fer buscant la felicitat colectiva, la dels demes, sino no pots trobar la teva felicitat

Anònim ha dit...

Verónica

Andrea Llopis ha dit...

Mill basant-se en aquest experiment, diria que la seva teoria de que per trobar la felicitat primer has d'ajudar als demès a trobar-la és virtat. Ja que quan han treballat per separat cap ha assolit el ser objecitiu, trobar el globus. En canvi, quan ho han fet en equip, si que l'han aconseguit. És un clar exemple de que per aconseguir la felicitat necessitem dels demès.

Unknown ha dit...

A lo que yo me refería antes con lo de ser un poco egoístas es ha tener un lugar, un objeto, algo que sea solo para uno mismo, algo así como un refugio. Está bien que ayudar a los demás aporte felicidad, de hecho como ya dije estoy de acuerdo con Mill, pero a pesar de todo no es sano dedicar las 24 horas del día a los demás, sin tener un espacio propio y exclusivo.

Unknown ha dit...

A lo que yo me refería antes con lo de ser un poco egoístas es ha tener un lugar, un objeto, algo que sea solo para uno mismo, algo así como un refugio. Está bien que ayudar a los demás aporte felicidad, de hecho como ya dije estoy de acuerdo con Mill, pero a pesar de todo no es sano dedicar las 24 horas del día a los demás, sin tener un espacio propio y exclusivo.

Dalila Mitjans ha dit...

Mill diría que si hubieran pensado en ayudar al resto en lugar de pensar en si mismos, hubieran encontrado sus respectivos globos en muy poco tiempo ya que él piensa que la felicidad individual se encuentra buscando la colectiva y que con el egoísmo, como hemos visto en la foto, no se consigue nada.

Yo pienso que Mill tiene razón porque si ayudamos a otros a ser felices, nosotros también lo seremos porque además, habrán otras personas que nos ayuden a serlo y al final habrá una felicidad colectiva y menos peligro ya que la gente no sería egoísta y no pensaría en la forma de buscar sus beneficios a pesar de poder hacer daño a alguien.

Sin embargo, es obvio que hay personas que son egoístas por naturaleza, como bien dice Noelia, las cuales no seguirían ésta teoría de Mill y por tanto, no ayudarían a que se lleve a cabo...
En conclusión, a pesar de que no es mala idea, considero su pensamiento un poco utópico.

Aarón Segovia Blanco ha dit...

Crec que el que ha dit el Rodrigo reflexa molt bé el que pensaria Mill en el referent a aquesta experiència, ja que Mill diu que la felicitat es troba en la societat i que cadascú ha d’aportar a aquesta societat el millor de si mateix.
Ara bé, com a opinió personal no estic d’acord amb el que diu la Paola en el referent a que o ets egoista o no ho ets, ja que com a teoria queda molt bé, però hom sap, la vida no és blanc o negre. Penso que cada persona s’adapta a les circumstancies i si aquestes no acompanyen seràs més egoista, i si aquestes circumstancies tornen a canviar faran canviar al individu. Per tant, crec que el home sempre s’acaba adaptant a les circumstancies, fent que actuí de manera egoista i al contrari

Dídac ha dit...

Aquest es un bon exemple per explicar i entendre les ideas de Mill. Tal i com han dit els meus companys Mill diría que per trobar la teva propia felicitat primer has de trobar la dels demes.
Personalment en squesta idea estic totalmente dacord amb ell, ja que moltes vegades actuem egoistament i nomes mirem per nosaltres mateixos sense importar les opinions o sentiments dels demes.

CARLES ha dit...

Amb aquest exemple Mill demostraria la seva teoria en que per aconseguir la teva felicitat primer has d'ajudar als altres atrobar la seva. També, queda demostrat que si cadascú mirés per ell mateix i intentes aconseguir-la de forma egoista i sense pensar en els altres possiblement no arribaria a trobar-la mai.

Marc Bofarull ha dit...

Segons Mill, en aquest "experiment" que ell fa, queda demostrat que si tots ens ajudem l'un a l'altre arribariem tots a la felicitat en comptes de fer-ho de manera individual i pensant nomès en nosaltres mateixos. Si totes les persones que hi havien s'haguessin ajudat a trobar el globus amb el seu nom tots tindrien el seu globus, en canvi si cadascú busca el seu globus entre tots els que hi han es imposible de trobarlu, en canvi si s'haguessin ajudat, ho haguessin aconseguit.

Misael ha dit...

Yo pienso que Mill diría que su teoría para encontrar la felicidad se ve reflejada en este experimento, ya que las personas pueden encontrar el globo con su nombre gracias a la ayuda de los demás y que por si solos tardarían mucho tiempo, personalmente pienso lo contrario de Mill, que la felicidad se consigue si piensas solo en ti mismo.

Unknown ha dit...

Estic completament a favor dels comentaris dels meus companys, aquesta experiència mostra a la perfecció la teoria de Mill sobre la felicitat.
La teoria de Mill era que la felicitat és col•lectiva, i que la felicitat individual no existeix. Així doncs la felicitat s’aconsegueix a partir de aportar algo bo de tu a la societat i fer un conjunt entre tots.
Al principi buscant cadascú el seu globus (la seva felicitat) ningú ho va aconseguir, però a l’hora de treballar en equip van aconseguir el seu objectiu.

Unknown ha dit...

Això es un exemple clar de la teoría de mill basada en la felicitat.

Trobaràs la teva felicitat juntament amb la felicitat col·lectiva. Si nomès mires pel teu be, buscant ser feliç i perjudicar algú pero ser-ho mai arribaràs a obtenir-la. Per tant Mill diu que per obtindre la teva felicitat has d'ajudar als demés a que trobin la seva.

Pero realment, si ens fixem al nostre voltant, us apareixerant més exemples dels globos individuals que el conjunt. Amb això vull dir que tots i cadascun de nosaltres té una part molt egoísta i que sense ser conscients molts tendeixen a buscar la felicitat individual.