dimecres, d’octubre 27, 2010

ÀGORA I PLATÓ



Mira el trailer de la pel·lícula per recordar-la. Tenint en compte les idees de Plató sobre la polis ideal què creus que diria sobre el que va passar a Alexandria?

ÀGORA


La película d'Amenabar va trigar a estrenarse a EEUU. Alguns diuen que va ser perquè moltes distribuidores no acceptaven l'argument, ja que es critiquen totes les religions, especialmente la cristiana. La intolerància de cristians, jueus i pagans al final porta a una lluita de tots contra tots que el porta a assassinar a Hipàtia. Qui defensa això explica que als films nordamericans,a més de sortir la bandera nacional sempre hi ha un moment per l'esperança i la creença en Déu. Què en penseu d'aquesta hipòtesis?

divendres, d’octubre 01, 2010

LA CAVERNA

Un dibuixant brasiler va fer, ja fa temps, una versió lliure i en còmic del mite de la caverna de Plató. Si la llegim fins el final sembla que ens vulgui dir que encara avui en dia estem dins la caverna. Mireu el còmic (no cal entendre el text perquè les imatges són molt evidents). Què us sembla aquest final? Què seria avui en dia la caverna que ens manté en la ignorància? Què o qui podría ajudar-nos a sortir?