A l'Edat Mitjana un dels principals temes és la demostració de l'existència de Déu. Sant Tomàs d'Aquino (s XIV) dona 5 arguments per demostrar l'existència de Déu i tots ells es basen en la necessitat d'anar a una Primera causa de tot.
El científic britànic Stephen Hawking afirmava al seu llibre "Història del Temps" que si algun dia poguéssim assolir una "teoria del tot", llavors coneixeríem la "ment de Déu". Però al seu últim llibre, "The Grand Design" (El Magnífic Disseny), afirma que el Big Bang va ser una consecuencia inevitable de les lleis de la física, que Déu no va crear l'Univers i que les teories científiques més actuals no necessiten la figura d'un creador.
Reflexioneu sobre alguna d'aquestes qüestions:
-És compatible la teoria del Big Bang amb la d'un Déu creador?
-Té sentit buscar la causa del Big Bang?
-Es possible que no hi hagi una primera casa del món?
3 comentaris:
Jo crec que és sí que és compatible la teoría del big bang amb Deu, però per axiò, hauriem de veure a Deu amb uns ulls diferents, no ens el hem de imaginar com un ésser amb cos que té el poder de fer-ho tot, ja que si ho fem així, la teoria té tans fallos que fa que sigui mol poc creïble, hem de imaginar a Déu com simplement un fet, un algo que justifiqui el poder de les coses, pero que va junt amb el big bang, podria haber aparegut abans, després, o iclus just quan va detonar.
Jo crec que si el Big Bang és el principi de tot, això inclueix al propi Deu. És a dir, crec que Déu no és el creador del Big Bang sinó que el Big Bang és el creador de Déu perquè si no existia res abans del Big Bang no podia existir Deu encara que sigui un ésser diví.
Això no significa que Déu no fos el creador de res. Penso que rere el Big Bang Deu va ser l'impulsor de tot el que va passar després.
Publica un comentari a l'entrada