dissabte, d’octubre 06, 2007

QUÈ ÉS EL MONOLIT?


Després de veure la pel·lícula 2001 a classe de filosofia, la principal pregunta que ens feiem era aquesta. Van sortir diferents hipòtesis: Déu, un meteorit, uns extraterrestres o senzillament un símbol d'evolució. Deixa aquÍ la teva proposta, millor, es clar, si està raonada.

si voleu veure l'opinió d'un "periodista"

27 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada més aquesta versió:

http://www.nopuedocreer.com/quelohayaninventado/3965/solucion-%c2%bfque-era-el-dichoso-monolito-de-2001/

Anònim ha dit...

si si joan, ja havia vist aquesta escultura. què divertit, no? però ara com seria amb un dvd?

Anònim ha dit...

Crec que potser el monolit simbolitza la perfecció i quan l'èsser humà – tant prehistòric com futurístic – el toca, és la representació de la humanitat intentant assolir la perfecció que tant adoren; però encara que gràcies al monolit evolucionen, mai arriben a saber què és i d'on prové... Sempre que pensen que estan a descobrir alguna cosa sobre el monolit, desapareix, i per tant l'èsser humà no arribarà a saber mai el que és la perfecció, per molt que evolucioni i canvii.

Contràriament, també vaig pensar que hi hagués alguna connexió en el Hal i el monolit, ja que ambdós tenen una forma perfectament rectangular i no deixen de sorpendre. El Hal podria ser un exemple de que en realitat la perfecció no existeix, ja que se suposar que es va equivocar i va acabar tornant-se 'dolent'. Potser el monolit tampoc es perfecte, que crearia la pregunta de si l'èsser humà és una equivocació, un experiment que ha anat malament.

No sé si s'entén, no sé explicar-me.

Anònim ha dit...

Crec que el monolit simbolitza l'evolució del humà. Cada cop que veuen el monolit evolucionen i enraonen cada cop més. Cada cop que surt el monolit pensen una cosa nova.

Anònim ha dit...

crec que el monolit simbollitza la evolució que a obtingut l'èsser humà,cada cop que apareix un nou monolit l'èsser humà a experimentat un canvi sembla haver evolucionat i capaç de sobreviure d'altre manera,es com si els hi iluminés una llum i aprenguesin a pensar,a canviar...

Anònim ha dit...

Realment penso,que el monolit es una proposta que el director va deixar enlaire per a que cadascún, intuís el seu propi pensament.
Pero.. encara hi això.
Hem comentt a clase diverses opinions,
i crec que la més óptima es que el monólit es un símbol d'nteligéncia,
que actúa com a un símbol de la evolució humana.

alberto ha dit...

Por mi punto de vista, creo que el monolito simboliza el crecimiento de una especie, su evolución. No creo que sea dios o algo por el estilo sino que es un simbolo que marca un antes y un después, que da comienzo a una nueva era, más inteligente y más desarrollada. Pero tampoco creo que sea la "piedra" en sí, que desarrolle la mente de la humanidad, sinó que un inicio, como un impulso...

Anònim ha dit...

Des del meu punt de vista crec que el monolit és un simbol que va utilitzar el director per dir que hi ha un canvi en la evolució de l'espècie humana, per tant un canvi en els micos com es pot veure al principi i un canvia amb el món de les màquines com es pot veure més endavant

Amancay ha dit...

yo creo k el monolito es un simple símbolo elegido por los creadores de la película para representar la evolución; ya k aparece cada vez k se produce un gran cambio, desde mi punto de vista, evolutivo.

Raquel R. ha dit...

Jo sincerament no tinc gens clara la meva opinió sobre que és el monolit, pero si tingues que dir alguna cosa crec que representa la evolusió y la perfecció, perqué cada vegada que pasava algu de relativa importancia a la película el director posava un monolit.

Anònim ha dit...

Jo opino que en la pel·lícula, el que ens a volgut mostrar el director es un símbol (el monolit) que ens indica una evolució del ésser humà, i no crec que sigui deu ni cap cosa que hi tingui a veure, numes crec que es una marca, i que desde aquell moment en que apareix succeeix una serie de fets, que donen lloc a una evolució.

Anònim ha dit...

Crec que el monolit apareix quan aviat es produeix un pas en el temps i això fa que les coses evolucionin.
Estic d'acord amb la resta de comentaris, ja que tots són bastant semblants.

Anònim ha dit...

El monolito lo que nos quiere mostrar en este película de Stanley Kubrik es la evolución del ser humano, el ejemplo más claro de esta evolución es, cuando el mono después de tocar el monolito descubre que los huesos se pueden utilizar como armas para defenderse o atacar.

Anònim ha dit...

Yo estoy de acuerdo con Alberto pero solo en parte...
Por que si asociamos la idea de Dios a un ser perfecto, que nos ayuda a evolucionar y a crecer?
entonces el monolito podria ser una representación de Dios pero refirendose a su evolución.

Anònim ha dit...

Yo creo que el monolito es una forma de expresar la evolución en el ser humano. A partir de cuando lo ven, lo tocan… se dan cuenta de que pueden hacer varias cosas más de las que ya sabían.
Aunque en mi opinión lo mejor hubiese sido que la demostración de esta evolución, a parte del monolito por supuesto, hubiese sido mejor el saber dialogar, respetar y amar con más fuerza y de esta manera en vez de que solo pudiese tener un grupo el charco hubiesen sido los dos grupos de monos los que se quedaran con él. Todo esto hubiese sido más evolución que, cuando el mono se da cuenta de que con las armas puede matar.

Anònim ha dit...

el monólit per a mi és la representació de l'evolució en els éssers humans, i que es representada com a tal per que els espectadors el poguem reconéixer durant el transcurs de la pel·lícula.
Tot i així se'm presenta la incógnita de perquè no tots tenim la mateixa idea i el director de la pel·licula va deixar que cadascú li donés un sentit sobre el què és. Potser el director volia que cadascú tingués una visió única i per tant exclusiva d'aquesta i la visqués de manera diferent.
En conclusió i fent referència a l'entrada de: com sabem que una informació és certa? Només aquell qui la va idealitzar sap el seu verdader significat i per tant nosaltres no podem donar una única resposta sense donar lloc a respostes erronies.

Anònim ha dit...

El monolito no es más que la simbolización del desarrollo de la mente humana hacía nuevos momentos evolutivos que ha tenido la especie.

Desde el primer momento en el que el simio se da cuenta, que puede utilizar sus extremidades delanteras y agarrar herramientas para así defenderse, no solamente se da cuenta de que tiene más poder que otro simio, si no que está aprendiendo a desarrollar su mente a descubrir nuevas cosas.
El monolito aparecerá de nuevo en momentos precisos donde la sociedad avanza de un modo intelectivo.

Anònim ha dit...

jo crec que el monolit és un simbol que va utilitzar el director per dir que hi ha un canvi en la evolució de l'espècie humana, per tant quan surt el monolit els monos van evolocionar a humans

Anònim ha dit...

Jo crec que el monòlit és simplement un símbol que va utilitzar Spielberg a la pel·lícula per representar, que cada cop que apareix el monòlit, l'èsser humà evoluciona i dóna un petit salt cap endevant.

Anònim ha dit...

per cert... m'he equivocat i he possat Spielberg en comptes de Kubrick... ^^' jejeee
esque com m'estic llegint un llibre d'ell, doncs m'he confós!

Anònim ha dit...

crec que el monolit representa una figura perfecta en un món ple de inperfeccions i dubtes, es un simbol de les noves tecnologies, representa el gran avans que fara el home en el món, i sera tan gran que per això ni els seus avantpasats el podran reconeixer

Anònim ha dit...

Respecte a la pregunta de "què és el monolit", penso que és un símbol d'evolució com hi diuen la majoria dels comentaris que hi han escrits, ja que sempre que feia l'aparició el monolit, l'espècie humana donava un salt a la seva evolució.

Att: Adrià García 1C.

Anònim ha dit...

És probable que sigui que a partir de que apareix el monolit sigui com una representació de que els micos evolucionen i tenen la capacitat de raonar per fer servir instruments com els ossos que veiem al final de la pel•lícula. Es gens probable que el monolit sigui una imaginació dels micos perquè és impossible que ho imaginin tots i que la toquin, i a sobre més endavant uns humans el troben. També és gens probable que sigui un meteorit perquè no tenen aquesta forma i quan hagués caigut hagués fet un cràter.

Judit 1BATX C

Anònim ha dit...

el monolit és el símbol de l'evolució de l'home, és com un recorregut pel pas del temps però de manera més ràpida. Vui dir que per exemple Stalin Kubrik (el director) crec que es va inventar el monolit com un símbol que cada cop que apareix, fa que hi hagi una evolució peró de manera molt ràpida. No va fer aparèixer a la pel·licula totes les evolucions tecnològiques, etc. per demostrar-nos el pas del temps i per tant com canvía la vida. Per això dic que es un símbol de l'evolució de l'humanitat, perquè cada cop que el toquen passen a una altra època(més evolucionada).

Anònim ha dit...

Sobre la pregunta de què és el monolit com han dit la majoria dels comentaris anteriors, crec que únicament és una respresentacio que els creadors de la pel·lícula han simbolitzat com a salt en l'evolució de l'espècie, ja que cada cop que apareix és veu en l'ésser humà un experimentat canvi que els ha fet evolucionar de tal manera que cada cop més, són capaços de raonar i putser fins i tot a pensar, podriem dir d'alguna manera.

Anònim ha dit...

El monòlit no és més que una icona de la perfecció utilitzada per mostrar-nos la de manera fisica. I a la pel·lícula s'utilitza com un fenomen extrany del qual s'ha d'anar amb compte perquè al veure's tant perfecte produix una sensació de respecte envers del monolit, no només per por de que sigui perillos sino que tambe pel fet de que tingui una forma que podriem classificar d'antinatural, osigui que no podem pensar en aquest com una part més de l'entorn del paisatge.

Claudia Castells ha dit...

Des de el meu punt de vista, el monòlit només marca una divisió, simbolitza un canvi produït per l'home. Cada vegada que surt, l'espècie humana evoluciona, avança un pas cap al futur. Fins que al final el director de la pel•lícula idea un possible més enllà. Un canvi que encara està per fer.


Claudia Castells