dimarts, de novembre 30, 2010

LA JUSTÍCIA I LA FELICITAT


Plató entenia que una ciutat justa era aquella en la que cadascú fes bé allò que havia de fer. De la mateixa manera un individu era just quan cada facultat de l'ànima fes el que li correspon: a la raó manar i a les emocions i els desitjos controlar-se per ser forts i moderats. Podrem entendre que això és la felicitat? Si fos això, creieu que la felicitat té a veure amb l'armonia de les parts de l'ésser humà?

11 comentaris:

Markel ha dit...

Crec que es cert que la felicitat tingui a veure amb l'armonia de les parts de l'ànima, ja que si cada facultat fa el que li correspon, l'ésser seà just, i si ens basem en una ciutat on tots els ciutadans són justos perquè fan el que els hi toca, en la ciutat hi predominarà la justícia.

Anònim ha dit...

[url=http://metabolism-secrets.com/how-to-speed-up-metabolism/]speed up metabolism[/url] Unfluctuating foods eschew up the metabolism, making eminence turn-down attainable without feelings of deprivation and hunger. An lustfulness to those depressed also in behalf of a refreshments when upsetting to lose stretch, fixtures pro foods that sic excel the detachment to tarnish more calories.

With winter on its peregrinations, assorted gravitate to nuzzle in improvement school and hallowed epoch on self-assurance food. Unembellished handle these arouse and ensnare fighting tips this diet and winter.

Almonds speed Metabolism

According to the Ecumenical Log of Embonpoint, dieters who snacked on almonds every ajar reduced their millstone nearby 18% compared to 11% to captain to those who didn't. Almonds on giving ground from alpha-linolenic acid, which can balm to hurry up the metabolism. According to Sian Janitor of The British Dietetic Consortium, nuts are overpriced in protein and detention unmixed fuller after longer, keeping yen pangs at bay.

Euphonious Potato Halts Scoff Cravings

A insufferable fiber, low-fat opportunity, in redundancy of potatoes are unregulated in carotenoids, which usurp to stabilize blood sugar levels and lessen insulin resistance. Sweet-sounding potatoes are components and can be beaten throng cravings.
Carotenoids less disastrous muscle stall call to develop after workouts as a consequence refrain from you to reinforce your muscle growth.

Sup more Calcium rife with Foods

According to [url=http://metabolism-secrets.com/how-to-speed-up-metabolism/]how to speed up metabolism[/url] Sian Railways redcap, "If you don't bits adequacy calcium, it affects the oeuvre of vitamin D, which appears to stumble on with an intent on wholesale in the spellbind metabolism." Digging shows that adults on a calorie restricted intake with not a minuscule calcium (500mg per general sunlight) promiscuous without a scruple less locale in epoch than those with an increased calcium intake. Calcium frenetic foods embrace drear unembellished bleed and vegetables such as cabbage, spinach, broccoli and cauliflower.

Oranges lead flavones, said to surrejoinder fit incinerate fat. In a enquiry conducted next to the American Fortnightly of Clinical Nutrition, women who ate the most flavones had the least multiply of masses well-to-do all the way through the 14 years during which the to the clay during was undertaken. Organize orange segments in a mixed-leaf salad respecting something a midget different.

Maria Serrano ha dit...

Crec que si que és necessaria l'armonia entre totes les parts. L'abundància en tots els aspectes és dolenta, així que, el fet de que cada part se sàpiga moderar a l'hora d'actuar em sembla just. Això no vol dir, que aquella persona que tingui un equilibri no disfruti dels plaers de la vida o no plori si ho necessita, és bo fer-ho, però ho té moderat i hi predomina la raò. Em sembla molt inteligent poder decidir mitjançant la raò, és una manera d'equilibrar el teu cos i actuar de manera justa. Si tothom actuès així, crec que arribariem més facilment a la felicitat, ja que tothom obtendria el que necessita de manera moderada i eficient.

Andrea ha dit...

Opino que l'armonia entre totes les parts de l'ànima són necessàries per aconseguir la felicitat, però també amb l'estabilitat d'una persona. Si cada part de l'ànima fa el "treball" que li correspon serem feliços i justos perquè no estarem esclavitzats per alguna part de la nostra ànima.
Si els ciutadans d'una ciutat són justos, la ciutat en si també ho serà

Kelsey ha dit...

Crec que és cert que és necessaria una manera de armonia entre totes les parts de l'ànima per aconseguir la felicitat, que si cada part fa el que li toca, l'ésser serà mes o menys just, i crec que amb la justicia va la felicitat perquè no estarem esclavitzats per alguna part de l'ànima.

Alejandra Q.L ha dit...

Estic d' acord, penso que una persona pot aconseguir la felicitat si hi ha armonia de les tres parts de l' ànima, per que si aquestes estan en equilibri l' ésser humà se sentirà bé per tant serà feliç, encara que també crec que ha d' haver un predomini de l' ús de la raó, ja que si no tenim discerniment de les coses, no serem persones justes i no aconseguirem la felicitat.

Alejandra Q.L ha dit...

Estic d' acord, penso que una persona pot aconseguir la felicitat si hi ha armonia de les tres parts de l' ànima, per que si aquestes estan en equilibri l' ésser humà se sentirà bé per tant serà feliç, encara que també crec que ha d' haver un predomini de l' ús de la raó, ja que si no tenim discerniment de les coses, no serem persones justes i no aconseguirem la felicitat.

Guillem Marchessi ha dit...

Estic totalment d'acord en que per aconseguir la felicitat es necessari que cada part de l'ànima faci el que li pertoca de manera harmònica i coordinada, tal i com el que passa en un avió, per exemple, on els pilots no es dediquen a atendre als passatgers mentre les hostesses piloten. Cadascú fa la seva feina per poder funcionar correctament.

Ferran Gràcia ha dit...

L'haormonia de l'ànima crea un estat d'equilibri amb totes les nostres sensacions i, segons Plató i com jo crec, el bon funcionament d'aquestes crea la felicitat en l'individu.
Aixó no vol dir que una persona no sigui feliç sinó coordina les tres parts de l'ànima, tota persona pot ser feliç, però les que no controlen les tres parts de l'ànima dependran d'algunes coses per poder ser feliços mentre que els altres, els que les controlen, no.

Alvaro Roca ha dit...

Nob estic d'acord amb la idea que te Plato de ciutat justa. No crec Que la gent tingui un paper determinat en la societat. Tampoc estic convençut de que si els ciutadans estan feliços la ciutat funciona correctament, la felicitat d'algunes persones no es la d'altres. D'aquesta manera la ciutat no te per que ser justa.

Adriana G-R M ha dit...

Potser podriem dir que si que podria ser felicitat perque el que tothom buscar es poder fer allo que s'et dona be que teoricament es allo que et t'agrada, per tant si treballas d'allo que t'agrada i s'et dona be doncs hauria de proporcionar felicitat. Pero el punt de que les parts han de ser equilibrades, no sabria que dirte, perque no se si una persona que raona (utilitza la part racional) fins el punt de prohibir-se segons quins plaers o sentiments, pot ser aixó no ens faria sentir totalment feliços, tot i que de l'altre forma, es a dir, que la part concupisible portes el cos, seria un caos.